Verslag van VR 22/01/2010titel
subtitelHet Vennenbos - Hapert (Carin)
 
 
 
 Vlak voor de avondspits vertrokken we vrijdag richting Eindhoven voor een weekendje Hapert. Waar we voor gevreesd hadden, kwam gelukkig niet uit. Zonder files of andere problemen kwamen we ter plekke. Met 24 deelnemers verzamelden we ons op nummer 238, de bungalow die later de bungalow van Pieter en Nicole zou worden. Daar werden we professioneel verdeeld over de 3 overgebleven huisjes. Het weekend kon beginnen! Het zag er allemaal heel gezellig uit en op en top in orde.
De eerste avond brachten we gezamenlijk door op nr 238. Er stond een prachtig gedekte kaastafel die ook nog voortreffelijk smaakte, zeker in combinatie met de heerlijke wijnen. De sfeer begon er al aardig in te komen en rond 22u30 ging iedereen terug naar de eigen bungalow. Wij hadden nog helemaal geen zin om te gaan slapen. We ontdekten enkele ouderwetse gezelschapsspelletjes waar we ons goed mee amuseerden.
De volgende morgen wachtte ons een uitstekend ontbijt. Het ontbrak ons aan niets. We maakten meteen ons lunchpakket want we zouden er van ‘s morgens tot ‘s avonds op uit trekken. Ofwel kon je de hele dag mee stappen met de Marc ofwel kon je meegaan met Myriam voor een rondleiding door Eindhoven, gevolgd door een kortere wandeling. Gezien ik nog nooit in deze stad was geweest, koos ik voor het tweede. En dat bleek een schot in de roos. Myriam had deze stadswandeling grondig voorbereid en liet ons alle hoeken en gaten van Eindhoven zien. Prachtig gedaan Myriam! Ze vertelde met kennis van zaken over vader Anton en zoon Frits Philips die eigenlijk hun imperium in de stad gevestigd hadden en over de andere standbeelden waaronder de tot de verbeelding sprekende Lampegatter. Ze vertelde ook over o.a.” de Radio, de Witte Dame, de Bruine Heer, de Admirant” en andere geheimen van de stad.
Remember! En natuurlijk het machtige PSV-stadion. Wat opviel was de relatief nieuwe architectuur, soms zelfs hypermodern of eigenzinnig in vormgeving. Dit modernisme kwam ook terug in het openbaar vervoer: bussen die via een soort magnetische strip zonder chauffeur door de straten zouden kunnen rijden. Hoe bedenken ze het! Hoewel het geen rotweer was, werd je op den duur toch koud. Daarom nuttigden we onze picknick in één van de lekker warme shoppingcenters.
Na nog een stukje stad kwamen we weer bij de auto’s voor het tweede deel van de dag. We reden naar het Genneperpark voor een stevige wandeling.
Ook nu was Myriam onze gids. We waren net vertrokken of we liepen al vast in een meer dan drassige grond. Via een omweg belandden we toch nog op de goede route. We stapten langs beekjes, mooie stukken weiland, bosgebied, open water en langs vele sportvelden. Afwisseling genoeg.
Halverwege beleefden we nog een avontuur met “Fonske” (voor ingewijden) waarbij vooral Rudi zich als een echte dierenkenner van zijn beste kant liet zien!
Rond 18u waren we terug in Het Vennenbos. We hadden best al een flinke dag achter de rug. Toch konden we het niet laten om even het subtropisch bad in te duiken. Springend door de golven in het golfslagbad, buitelend van de glijbanen en klappertandend in het buitenbad bij temperaturen rond het vriespunt, laadde je de batterijen weer helemaal op.
Eenmaal terug in het huisje begonnen we aan een heerlijke gourmet die alweer uitstekend verzorgd was door Pieter en Nicole. Hoe het er bij de anderen aan toeging weet ik niet maar bij ons was het supergezellig. De verhalen, plagerijen en belevenissen werden steeds kruidiger naargelang de avond vorderde en de wijn meer opraakte. Na de gourmet hadden we zelfs nog energie om flauwe spelletjes te spelen zoals “uitbeeldertje” en “een gezamenlijk verhaal vertellen”!
De volgende dag lag er een romantisch laagje poedersneeuw in het Vennenbos. Na de croissants en verse broodjes gingen we weer op pad. Jammer dat de sneeuw zienderogen verdween tijdens het wandelen. Ach ja…
Myriam en Marc waren weer paraat om ons te gidsen. Toch wel wat moe (hoe zou dat komen) besloot ik de kortere wandeling mee te doen. Maar ironie van het lot: uren later bleek dat de “korte wandelgroep” later terug was dan de” lange wandelgroep”. Misschien kwam dat omdat we onderweg tot 2x toe moesten afwijken van de geplande route doordat boeren de officiële wandelpaden hadden afgezet. Foei!
We hadden nu nog een stukje middag over om rustig de spullen te pakken en de bungalow weer netjes te maken.
Traditioneel hadden Nicole en Pieter als afsluiter koffie en lekkere taart voorzien op nr 238.
Een uitstekend weekend met fijne bungalowgenoten en mooie activiteiten was weer omgevlogen. Bedankt Nicole, Pieter, Myriam en Marc voor jullie inzet en prima begeleiding.
 
 Top
Laatste wijziging: 01/03/2010 16:32:06