Verslag van ZA 29/08/2009titel
subtitelPetanquetornooi
 
 
 
 Naar jaarlijkse traditie richtte de pétanque club “De Evers” alweer ’n welgeslaagd pétanque tornooi in aan Fort II te Wommelgem.
Tussen 12 en 13u stroomden de deelnemers toe om zich in grote getale in te schrijven: we waren met 216 deelnemers waarvan 45 Oeverleden verdeeld over 15 ploegen van 3 spelers. De overige waren spelers van diverse vriendenclubs wat in totaal 72 ploegen van 3 man vertegenwoordigde.
Van de ligaspelers mocht slechts één persoon ’n ploeg vertegenwoordigen.
De spelers werden telkens weer uitgeloot naargelang de prestaties van de vorige ronde.
Hoewel er af en toe donkere wolken dreigden, waren de weergoden ons goed gezind en speelden we meestal onder ’n stralende zon.
Er waren ook welverzorgde eet- en drankstandjes (door De Eversleden vertegenwoordigd), waar zowel spelers als supporters naar hartenlust konden smullen en hun dorst lessen. Zelfs de cava ontbrak niet en de heerlijke taarten gingen snel over de toonbank.
De Oeverploegen hebben het er goed vanaf gebracht. Er waren zelfs 2 Oeverteams die 3 van de 4 spelletjes gewonnen hebben. Eén ervan was de ploeg van Miel, Ingrid en Mariette die zelfs wonnen tegen ’n tweemaal Belgische kampioene!
Hoewel de spanning natuurlijk groter was dan bij onze wekelijkse spelletjes, was de sfeer gezellig en de teamspirit hoog. Als trofee kreeg iedere speler ’n fles wijn cadeau met het etiket van “De Evers” voor elk spelletje dat ze wonnen.
Dit alles hebben we te danken aan onze periodieke dinsdagavond bijeenkomsten in De Evers Club waar we gewoonlijk met ‘n 65-75-tal personen pétanque spelen in een aangename, gemoedelijke omgeving. En dit allemaal onder leiding van onze getrouwe
Herman die met kennis van zaken de teams samen stelt.
Met dank aan onze medewerker Herman en De Evers Club die ons deze sportieve gelegenheid bieden. Een niet te versmaden activiteit!
Mariette
 
 Top
Laatste wijziging: 26/10/2009 21:45:19