Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van VR 07/12/2007
Grand Sart (Ardennenweekend nabij Vielsalm)
 
 
 
Evenwichtige wandeling...
 Het weekend “Grand Sart” is voorbij gevlogen, als de wind die over het landschap raasde.
Vrijdag kaas– en wijnavond, om elkaar beter te leren kennen. Ik nestelde me neer naast het vuur. De stemming zat er meteen in. Twee mannen, die midden in de nacht aankwamen werden nog verwelkomd door het animatieteam. Ze werden verwend met een glaasje wijn.
Zaterdag, was een wandeling om nooit te vergeten. Het ging een rustige wandeling zijn van 12 kilometer.
Marc nam ons op sleeptouw. Paden lagen er drassig bij, het slijk spatte op, rond de boomwortels merkte ik afdrukken van everzwijnen.
We hebben onze grenzen verlegd, onder prikkeldraad gekropen, over omheiningen gesprongen, dansend over een wankelende boom bereikten we de veilige oever. Ons evenwicht werd wel op de proef gesteld.
 
Dampende champigonsoep.
 Alles werd gekruid met de nodige humor. Het woud werd opgeluisterd met gezang. De vogels verdwenen met de noorderzon. Rond twee uur kregen we toch honger. Ik ben even naar een dame gelopen om te vragen, waar er een cafeetje was.
“Au carrefour à gauche Café des Sports“, hebben we onze picknick opgegeten. Het was er gezellig, genietend van een dampende mok koffie of een pintje. Een Vlaams gezin kwam ook binnen. Een peuter van 15 maand ontroerde sommigen onder ons.
‘s Avonds genoten we van een overheerlijke dampende paddestoelensoep. Nadien een gebraad met prinsessenbonen à la Marcella, begeleid met gegratineerde aardappelen. Céline heeft gezorgd voor een overheerlijke chocomousse en eiwitschuimpjes. Nadien Irish coffee met whisky of amaretto bereid door een charmante kokkin.
 
Uniek concept
 Weekenden meemaken met Oever is een gewoon, uniek concept. Iedereen van ons heeft gezorgd voor het welslagen van dit weekend. Spontane massages, knuffels, allemaal in een heel ongedwongen sfeer. Je kunt gewoon jezelf zijn. We hadden mannelijke moppentappers onder ons midden. Stemmen werden gesmeerd. Jos zorgde voor de muzikale omlijsting. René, stille genieter, stal de show, dronk de fles amaretto tot de laatste druppel leeg.
 
 Ik heb elke avond gedanst tot midden in de nacht. Maar, was toch op tijd uit de veren om te helpen bij het ochtendritueel “tafel dekken….”
Zondag heb ik niet kunnen genieten van een wandeling uit voorzorg om mijn rug niet te overbelasten. Ik heb genoten van de rust, maar ook van het praten met de achterblijvers.
Kristin Pauwels
 
 Top
Laatste wijziging: 19/12/2007 11:40:28    
 

Ervaar de lentekriebels bij Oever !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be