Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
April 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Deze week
Oever !?
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
ZOEK op oever.be
Ok
Verslag van DO 17/05/2007
Oeverweekend aan de baai van de Somme (France)
 
 
 
Een prachtig Oeverweekend ...
 Toen we de 325 km aflegden op weg naar de baai van de Somme, kletsten zachte regendruppels op de voorruit van onze auto. Maar toch was er de positieve verwachting van een nieuw prachtig Oeverweekend. Want dat is “certitude” bij Oever.
We arriveerden rond het middaguur in St –Firmin les Crotoy waar de Ranch de la Baie des Phoques ligt, die voor de volgende dagen onze tijdelijke thuis zou worden. Na de gebruikelijke begroetingen en het verorberen van onze zelfbereide lunchpakketten waren we met zijn allen paraat om er in te vliegen. Kort na de middag maakten we ons klaar om met een gezellig stoomtreintje de baai af te rijden naar St Valery, waar onze avontuurlijke wandeltocht (met gids) startte – dwars door de baai naar Le Crotoy. Na een korte intro raadde de gids ons aan om de tocht blootsvoets te doen, wat een prima voorstel was. De vettige, smeuïge, maar zachte ondergrond polijstte onze voeten. We werden in twee groepen onderverdeeld. Onze gids was tweetalig (Frans en Engels). Ze wist bijzonder veel over de natuur, de plantengroei (eetbare en niet eetbare) de kleine diertjes in het slib, de vogels… Soms moesten we tot half de benen in het water om een plas over te steken. En sommige botten waren daar niet tegen bestand, met alle gevolgen van dien. Ook enkele valpartijen konden de pret niet drukken. Kortom een belevenis die we jullie allen kunnen aanbevelen. Na een 6 tal kilometers te hebben geploeterd, reden we moe maar tevreden naar onze Ranch, waar Pieter en Nicole en een bende helpers een lekkere kaas -en wijnavond te voorschijn toverden. Dag één eindigde in onze bedjes, waar reeds gedroomd werd van ons volgende avontuur.
Het moet gezegd dat iedereen aan zijn trekken komt bij Oever. Ieder kan zijn eigen activiteiten plannen, maar wij kozen voor het groepsmenu. Na een deugddoende nachtrust en een steeds weer gezellig ochtendmaal, waren we klaar voor een behoorlijke wandeling van een 17 km, die Marianne voor ons voorbereid had en die ons bracht langs talrijke velden en plassen naar de krijtrotsen in de omgeving van Ault en Hautebut. Een adembenemend schouwspel van de natuur. Bekijk de foto’s op de website van Oever en oordeel zelf! Het was een sportief, maar voor ieder een haalbare onderneming. Ik ben blij dat ik het meegemaakt heb.
Terug thuis op de ranch, wachtte een heerlijke barbecue met o.a. Johan, Koen, Marc, Jan en anderen als koks van dienst. Zoals altijd lieten ook andere Oeverleden hun culinaire kwaliteiten de vrije loop. Want een Oeverweekend is ook een DOE-weekend, waar ieder zijn duit in het DOE-zakje doet. De witte en rode wijn vloeide weer overvloedig en deed onze vermoeidheid snel vergeten.
Voor dag drie hadden Nicole en Marianne een fietstocht in petto. Met vertrek in Le Crotoy reden we een feilloos parcours, dat deels deed denken aan het nieuwe cycloseizoen, deels aan Parijs-Roubaix en deels aan cols buiten categorie. Maar dat wisten we toen nog niet. Natuurlijk overdrijf ik hier wat om uw aandacht gaande te houden, hé. Neen toch, het was weer prima georganiseerd en gepland. Tijdens de tocht ontmoetten we een “wit paard”, maar de prins is nog voortvluchtig en bevindt zich waarschijnlijk in Oevermiddens ( denken we !!!!) Ook de zon was grotendeels van de partij wat deze fietstocht tot een succes maakte.
Natuurlijk waren er ook de pauzes, die gelegenheid boden om elkaar wat beter te leren kennen.
’s Avonds was het feest !!! Een “fruits de mer” sierde onze tafels terwijl anderen een visje in papillot voorgeschoteld kregen. Een glaasje wijn erbij, prima gezelschap en het feest is compleet, niet? Als toetje kregen we een “Dame Blanche” (Neen, niet die van het witte paard) om U tegen te zeggen. De calorieën van dat ijsje hangen nog steeds aan mijn buikje.
De volgende dag moesten we ons alweer voorbereiden op de terugweg naar Belgenland.
Maar niet zonder nog een kleine activiteit om de ochtend te vullen en het afscheid (dat we spijtig genoeg moesten missen wegens andere verplichtingen) met nabespreking en taart met koffie of thee is een gezonde afronding.
Hopelijk geeft dit korte relaas jou een indruk van wat er te beleven viel en ben ook jij er de volgende keer bij.
Pieter en Nicole en Co , bedankt voor dit prachtig weekend !
 
 Top
Laatste wijziging: 22/07/2007 10:09:32    
 

Ervaar de lentekriebels bij Oever !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be