Persartikel van DI 21/12/2010
Bijna helft singles viert kerst alleen thuis
 
 
 
 Hoe viert u Kerstmis als single? Met die vraag trok She.be naar haar lezers. Uit de rondvraag bij de 858 singles blijkt dat het een erg eenzame kerst wordt voor heel wat mensen.
Maar liefst 44,64% van de singles gaf aan alleen thuis te blijven met Kerstmis. Dat is een pak meer dan een eerder Europees onderzoek van Parship doet uitschijnen. Toen vierde slechts 18% van de singles Kerstmis alleen thuis.
44% van de ondervraagden houdt het thuis voor bekeken met kerst en trekt naar zijn ouders of kinderen om daar de feestelijkheden mee te vieren. Opvallend feit: vrienden zijn niet erg geliefd tijdens de kerstperiode. Zo gaat slechts 7,4% een stapje in de wereld zetten met andere single vrienden. 5,7% trekt er alleen op uit en gaat een stevige pint drinken op café, terwijl 1,75% nog liever naar verre familie trekt dan alleen kerst te moeten doorbrengen.
Toch vinden Vlamingen het helemaal niet erg om alleen Kerstmis door te brengen, zo blijkt uit de vele reacties. "Ik vier Kerstmis gezellig alleen met een zelfgemaakt driegangenmenu en een lekkere fles cava erbij. Ondertussen staat er ofwel gezellige kerstmuziek op ofwel een goede DVD. In mijn appartement hangt de nodige kerstversiering waardoor ik mij helemaal niet eenzaam of verlaten voel. Ik geniet evenveel van kerstavond als single als iemand met een gezin", aldus lezeres Sigrid. "Ik ben al jaren single, maar heb nog nooit Kerstmis alleen gevierd. Dit jaar vier ik kerstavond met enkele single vrienden en op kerstdag komt mijn dochter met haar gezin bij mij thuis vieren. Voor oudejaar heb ik nog geen plannen, maar ik maak me daar geen zorgen over", vervolgt lezeres Els.
 
 Top
Laatste wijziging: 21/12/2010 11:43:59    
 

Smaak de zomer met Oever !     Oever-vzw op Facebook   Twitter