Persartikel van DO 27/05/2010
Getrouwde koppels vaker alcoholprobleem dan singles
 
 
 
 Werknemers uit de middenklasse die 's avonds ontspannen met een glas wijn hebben meer kans te veel te drinken dan arbeiders, dat blijkt uit Britse officiële cijfers. Ook getrouwde koppels lopen meer gezondheidsrisico's omdat ze meer wijn drinken.
 
Thuis drinken
 63 procent van mensen uit de middenklasse dronk de laatste week alcohol, die in vergelijking met 54 procent van de arbeiders. 67 procent van de getrouwde koppels dronk de afgelopen week, bij singles is dat slechts 58 procent. Een op de tien arbeiders geeft toe dat hij elke dag van de afgelopen week alcohol had geconsumeerd. Bij kantoorwerknemers is dat een op de zeven. Uit dit onderzoek leiden experts af dat alcoholproblemen niet enkel voorkomen bij alcoholici of jongeren. De hoeveelheid alcohol die thuis geconsumeerd wordt, is ontzettend gestegen, zo blijkt.
 
Wijn
 Experts waarschuwen dat door de trend van grotere wijnglazen en dranken die steeds meer alcohol bevatten mensen uit de middenklasse onderschatten hoeveel ze drinken. De verkoop van wijn nam meer toe dan die van elk ander type alcohol de laatste twintig jaar. De cijfers tonen aan dat een kwart van de volwassen zijn gezondheid riskeert door de hoeveelheid geconsumeerde alcohol.
 
Gezondheid
 Artsen waarschuwen dat te veel alcohol drinken in verband staat met hartziekten en verschillende soorten kanker. Expert Chris Sorek: "Je hoeft niet verslaafd te zijn aan alcohol om al je gezondheid op het spel te zetten. De stijging van het aantal alcoholgerelateerde sterfgevallen is schokkerend." (ep)
27/05/10 15u44
 
 Top
Laatste wijziging: 27/05/2010 16:26:35    
 

Oever ... geeft kleur aan je leven !     Oever-vzw op Facebook   Twitter