Persartikel van DO 06/08/2009
Singles denken anders dan getrouwde mensen
 
 
 
 SINGLESSingles hebben duidelijk een andere kijk op wat belangrijk is in een relatie dan een getrouwde mensen. Dat blijkt uit een enquête die aan 3.000 vrijgezellen en koppels vroeg wat het geheim is van een goed huwelijk.
 
Niet voorbestemd
 Getrouwde mensen vinden dezelfde waarden, prioriteiten en compromissen belangrijk. Singles daarentegen vinden lichamelijke aantrekkingskracht en onafhankelijke essentieel voor een goed huwelijk. Verandert een huwelijk je kijk op een relatie of hebben singles het er moeilijk mee hun levensstijl aan te passen? "Waarschijnlijk heeft het te maken met de ervaring van het huwelijk die de kijk op een relatie verandert. Het heeft dus niets te maken met dat je voorbestemd bent om eeuwig single te blijven. Als vrijgezel weet je niet uit ervaring wat een goed huwelijk doet slagen. Naarmate je groeit in een relatie, verandert de manier waarop je denkt. Als mensen een ongelukkig huwelijk hebben, leerden ze de succesfactoren van een goede relatie niet. Dat bemoeilijkt het huwelijk omdat de waarden en interesses van de partners te veel verschillen en ze geen compromissen kunnen sluiten. Dit maakt ook dat je in de toekomst naar de verkeerde dingen in een relatie zoekt", aldus relatie-expert Gonzaga.
 
Bekende voorbeelden
 Een mooi voorbeeld van deze eeuwige vrijgezel is Jordan. Hoewel ze getrouwd waren behield ze haar levensstijl van toen ze single was. Ze zette zichzelf op de eerste plaats terwijl Peter Andre steeds aan de zijlijn stond, in plaats van er een deel van uit te maken. Dat maakt duidelijk dat ze niet bereid was een compromis te sluiten. Ook bij Madonna en Guy Ritchie liep het zo. Ze hadden totaal verschillende passies, denk maar aan Kabbalah en sporten, ze dachten duidelijk niet als een getrouwd koppel. (ep)
 
 Top
Laatste wijziging: 13/08/2009 20:42:12    
 

Met Oever ben je nooit alleen !     Oever-vzw op Facebook   Twitter