Persartikel van DI 02/12/2008
Britse single moeders verplicht aan het werk?
 
 
 
 Single moedersEen nieuw Brits wetsvoorstel wil alleenstaande moeders verplichten terug aan het werk te gaan werken als hun jongste kind ouder dan 1 jaar is.
Werk zoeken
Een nieuw Brits wetsvoorstel zegt dat alleenstaande ouders verplicht moeten worden werk te zoeken, bijscholingscursussen te volgen en informatie moeten zoeken over kinderdagverblijven. De regering vindt dat letterlijk niemand van de sociale zekerheid mag genieten zonder actieve stappen te ondernemen om terug aan het werk te gaan. De Britse premier Gordon Brown wil bijna een derde minder langdurig werklozen die van een uitkering leven.
Sancties
Mensen die weigeren actief op zoek te gaan naar een job zouden dankzij deze nieuwe maatregelen een sanctie riskeren. Als dit voorstel goedgekeurd wordt, zouden vooral alleenstaande ouders en pas afgestudeerde werklozen door de nieuwe maatregelen getroffen worden.
Niet verplichten
"Een alleenstaande moeder van een driejarige peuter zou niet verplicht worden te solliciteren, maar ze moet wel op zoek gaan naar haar mogelijkheden voor kinderopvang en help zoeken bij het opbouwen van haar zelfvertrouwen. Het zal makkelijker zijn voor haar om op zoek te gaan naar een job als ze weet dat er goed voor haar kinderen wordt gezorgd", vermeldt het voorstel.
De huidige Britse wetgeving zegt dat alleenstaande ouders vanaf 2010 actief naar werk moeten zoeken als hun jongste kind ouder dan zeven is. Dit treft ongeveer 40 procent van de alleenstaande ouders. (ep)
 
 Top
Laatste wijziging: 02/12/2008 16:36:52    
 

Oever ... connecting singles !     Oever-vzw op Facebook   Twitter