Persartikel van WO 29/10/2008
Singles geloven overtuigd in liefde op het werk
 
 
 
 Bijna 60% van de Belgische singles gelooft dat het mogelijk is om een serieuze relatie op te bouwen met een collega. 12% vindt bovendien dat een onschuldige flirt op het werk moet kunnen. Dat blijkt uit een onderzoek van de relatiebemiddelingssite Parship waaraan 9.383 Europeanen deelnamen.
Hebt u ooit een partner gevonden op uw werk? En kan u ons vertellen wat de voor- en nadelen zijn van zo'n relatie? Stuur dan uw verhaal met uw gegevens naar reacties@concentra.be!
België verschilt met die cijfers niet veel van het Europese gemiddelde. In België zijn het vooral vrouwen die werk en privéleven gescheiden willen houden (32%) en 29% zegt voluit neen tegen een relatie met een collega.
De meeste mannen die een serieuze relatie op het werk wel zien zitten, vinden we in Nederland (68%). Zo’n 21% van de Spaanse mannen verkiest eerder een losse flirt boven een serieuze relatie op het werk. De Belgische mannen staan het minst open voor een kortstondige relatie op het werk (11%).
 
Meer werk, minder tijd
 ”Singles brengen meer en meer uren door op het werk, waardoor er minder tijd overblijft om een potentiële partner tegen het lijf te lopen buiten de werkomgeving”, verklaart Parship. ”Bovendien hebben de afgelopen jaren meer vrouwen hun intrede gedaan op de arbeidsmarkt. Zo wordt de kans dat koppels ontstaan op de werkvloer steeds groter.”
 
 Top
Laatste wijziging: 04/11/2008 10:21:46    
 

Oever ... geeft kleur aan je leven !     Oever-vzw op Facebook   Twitter