Persartikel van VR 30/05/2008
Belgische singles zijn harde werkers
 
 
 
84% van de Europese singles ...
 84% van de Europese singles hecht veel belang aan carrière maken en met 88% behoren de Belgen tot de meest carrièregerichte vrijgezellen. Uit de enquête van Parship bij 6000 Europese singles blijkt ook dat bijna alle Europeanen het rollenpatroon van vrouwen aan de haard en de carrièreman willen doorbreken.
Aantal uren werk
De hardste werkers vinden we in Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Belgische singles besteden gemiddeld 38,5 uur aan het werk per week en leunen hiermee aan bij het Europese gemiddelde (39 uur). De Nederlandse singles werken het minst, maar denken wel dat ze er veel tijd aan besteden.
Vrouwen ambitieuzer
Meer dan de helft (53%) van de Europese singles werkt full-time. In het algemeen hebben meer Europese mannen (56% ) een voltijdse job dan hun vrouwelijke lotgenoten (50%). 61% van de ondervraagde Belgische single mannen hebben een voltijdse baan tegenover 47% van de vrouwen. Verder zijn vrouwelijke singles (84%) net iets ambitieuzer zijn dan de mannen (82%).
Invloed
56,3% van de Europese singles vindt dat hun vrijgezellenstatus geen invloed heeft op hun professionele leven. Ze zien wel enkele professionele voordelen in het vrijgezel zijn. Zo moeten ze niet op tijd thuis zijn en vinden ze dat ze minder verantwoordelijkheden dragen.
Ware volgen?
Als ze eenmaal de ware gevonden hebben, hoe ver gaan de Europese singles dan in het volgen van hun droompartner? De avontuurlijkste singles wonen in Denemarken. Op de vraag of ze alles zouden achterlaten als hun partner dat zou vragen, zegt 71% ja. Belgen zijn voorzichtiger, 60% van de Belgische vrijgezellen zou het niet doen.
Rollenpatroon
Europese singles doorbreken het traditionele rollenpatroon. 74% zegt immers dat beide partners moeten kunnen werken en carrière maken als ze dat willen. Van alle ondervraagde singles zijn de Spanjaarden met 90% het meeste geneigd te breken met traditie. België is iets traditioneler, 31% van de ondervraagde singles vindt dat een van beide partners zijn carrière moet opgeven en thuis moet blijven om voor partner en/of kinderen te zorgen. Europese vrouwen zijn iets geëmancipeerder dan de mannen. 76% vindt dat beide partners recht hebben om carrière te maken, tegenover 71% van de mannen. (ep)
 
 Top
Laatste wijziging: 05/07/2008 21:20:25    
 

Oever ... waar gezelligheid troef is !     Oever-vzw op Facebook   Twitter