Persartikel van DO 15/05/2008
Singles slapen slechter
 
 
 
 Woelwaters en slechte slapers zijn vaak singles. Al kan een partner wegens gesnurk de nachtrust ook danig verstoren. Dat blijkt uit een grootschalig slaaponderzoek van GezondheidsNet.nl.
 
Meer slechtslapers
 Uit het slaapgedrag van 500 Nederlanders blijkt dat problemen met inslapen en doorslapen vaak voorkomen. 68 procent van de ondervraagden heeft er al eens last van, 15 procent ligt meer dan enkele keren per week de schaapjes te tellen. Zes procent beweert nooit een goede nachtrust te kennen. Vooral vrouwen en ouderen hebben daar last van.
Opmerkelijk is dat het aandeel wakkere singles enorm stijgt. 34 procent van de slechtslapers, is vrijgezel. Al heeft het gebrek aan partner daar allicht weinig mee te maken. Want ook een bedgenoot kan slaapverstorend werken. Bij 79 procent is de oorzaak gekend: het gesnurk. Van de gelukkigen die nooit slaapproblemen hebben, is slechts 17 procent single.
 
Levenswijze
 Woelwaters vertonen wel een identiek gedrag dat slaapproblemen in de hand werkt. Overdag zijn ze niet altijd actief, ze halen de 'dertig minuten bewegen' norm niet en hebben een onregelmatig slaap/waakpatroon. Ook ligt de gsm vaker naast hun bed en houden ze de ramen potdicht.
 
Huisdier
 Een huisdier is al evenmin aangewezen voor een goede nachtrust. 1 op 5 Nederlanders slaapt met een huisdier op de slaapkamer. Bij 83 procent van de slechtslapers slaapt het dier zelfs op het bed. (lvl)
 
 Top
Laatste wijziging: 15/05/2008 13:49:45    
 

Eenzaamheid stopt wanneer je de "Oever" bereikt!     Oever-vzw op Facebook   Twitter