Persartikel van DI 30/10/2007
Fortis maakt bankrekening goedkoper voor singles
 
 
 
 Fortis Bank past de tarieven aan van zijn zichtrekeningen. Wie een bankrekening alleen gebruikt, en dus bijvoorbeeld maar één bankkaart nodig heeft, zal minder moeten betalen. Fortis zegt daarmee tegemoet te komen aan de verandering van de samenleving, waarbij steeds meer mensen alleenstaanden zijn.
"De meeste klanten hebben nu twee bankkaarten en ook twee keer toegang tot pc-bankieren, maar dat is eigenlijk overbodig. Daarom schroeft Fortis de kosten terug voor enige gebruikers", meldt Hilde Junius, de woordvoerster van Fortis.
De bank becijferde dat ongeveer 1 miljoen klanten minder zullen moeten betalen. Volgens de woordvoerster zal Fortis de tarieven van de zichtrekening automatisch verlagen en hoeven de klanten er niet zelf om te vragen.
Volgens de Franstalige krant La Libre Belgique verhogen Fortis en Dexia de kostprijzen van de zichtrekening vanaf 1 januari. De kostprijs van de formule Easy Pack van Fortis stijgt met 13 procent tot 31,20 euro per jaar. Bij Dexia kost de meest gebruikte formule, Select, voortaan jaarlijks 22,20 euro. De formule Blue kost vanaf 1 januari 28 euro per jaar.
 
 Top
Laatste wijziging: 10/11/2007 20:58:40    
 

Oever ... je kan geen weekend zonder !     Oever-vzw op Facebook   Twitter