Persartikel van MA 02/07/2007
"Celibatair zijn is een mythe bij singles"
 
 
 
 Uit een internetbevraging onder singles in Nederland blijkt dat het celibatair zijn een mythe is. De 2.777 singles die meededen aan het onderzoek hadden gedurende het halve jaar voor het invullen van de lijst immers seks met gemiddeld één à twee personen.
Het betreft een studie van onderzoekers van de afdeling Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit van Leiden. De resultaten staan samengevat in het tijdschrift Bodytalk.
Het gemiddelde geldt voor alle leeftijdsgroepen. Mannen hebben gemiddeld meer verschillende losse sekspartners dan vrouwen. De partnerwens bedraagt 7 op een schaal van 1 (helemaal niet) tot 10 (zeer graag). Voor een kleine groep, meestal oudere, is dat niet het geval of in veel mindere mate.
12 procent heeft nog niet naar een partner gezocht. De rest doet dat vooral door uit te gaan (72 procent), via vrienden (56 procent), relatiesites (47 procent), chatten (41 procent) of het werk (35 procent).
Eerder onderzoek wees uit dat mensen met een partner gemiddeld gelukkiger zijn dan alleenstaanden. De ondervraagden in dit onderzoek blijken echter toch ook behoorlijk tevreden. Op een schaal van 1 (niet tevreden) tot 7 (zeer tevreden) duiden ze gemiddeld 5,4 aan. De vrouwen blijken meer tevreden (5,7) dan de mannen (4,6). Beiden beoordelen hun gezondheid gemiddeld als redelijk goed tot goed. (anp/dm)
 
 Top
Laatste wijziging: 25/09/2007 18:15:17    
 

Oever ... waar gezelligheid troef is !     Oever-vzw op Facebook   Twitter