Persartikel van DI 19/06/2007
Aantal vrijgezellen historisch hoog
 
 
 
Anderhalf miljoen vrijgezellen in België
 Eén op de zeven Belgen is single. Dat brengt het totaal op anderhalf miljoen. Nooit eerder waren er zoveel vrijgezellen in ons land en dat aantal zal nog stijgen.
De toename is het sterkst bij Vlaamse mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van Parship, één van de grootste relatiebemiddelingsites in Europa.
 
Spontaan en sociaal
 De Belgische singles vinden zichzelf spontaan en sociaal, maar voelen zich vaak alleen. Slechts 29 procent is tevreden met zijn vrijgezellenbestaan, maar toch is meer dan de helft niet actief op zoek naar een relatie.
Opvallend is wel dat vrijgezellen graag flirten, maar zelf niet snel initiatief nemen. Zowat 75 procent is langer dan één jaar alleenen twijfelt of hij/zij ooit nog een partner zal vinden. Ongeveer 10 procent van alle vrijgezellen in ons land heeft nog nooit een serieuze relatie gehad.
Bijna de helft leeft alleen (48 procent). Van de singles die niet alleen huizen, woont 55 procent nog bij de ouders.
 
Affectie en vertrouwen
 Vrijgezellen blijken er een eerder passieve levensstijl op na te houden. De meerderheid houdt zich bezig met lezen (49 procent) of tv-kijken (52 procent), eerder dan met sport (19 procent) of cultuur (25procent). Singles houden ook van koken en vinden een evenwichtige voeding belangrijk.
De Belgische single mist vooral liefde en affectie en wil een duurzame relatie uitbouwen waarin vertrouwen (99 procent), begrip (97 procent), liefde en romantiek (96 procent) en loyauteit en tolerantie (94 procent) centraal staan. Trouwen en kinderen staan niet meteen bovenaan op het verlanglijstje.
Uitgaan lijkt voor 60 procent van de singles de manier bij uitstek om een partner te leren kennen. Een ruime meerderheid heeft wel eens een partner gezocht via datingsites op het internet. Opvallend is dat vrij snel wordt afgesproken na het eerste contact. Ondanks het taboe dat nog over online daten bestaat, houden de meesten er een relatief goede ervaring aan over.
 
 Top
Laatste wijziging: 26/07/2007 20:50:37    
 

Oever ... een heel jaar plezier voor slechts € 58 of € 68 !     Oever-vzw op Facebook   Twitter