Persartikel van WO 15/09/2004
Met 1.500 samen alleen
 
 
 
Parkgemeente heeft nu ook vereniging voor singles
 De vzw Oever heeft haar zetel van Boechout naar Brasschaat verhuisd. Deze vereniging voor singles is sinds haar ontstaan in 1997 uitgegroeid tot niet minder dan 1.500 leden. Voor stichter Pieter Jacobs is Oever een uit de hand gelopen hobby geworden.
 
Brasschaat
 "Begin 1997 ben ik met Oever gestart", zo opent Pieter Jacobs zijn verhaal. "Ik had al een tijdje gemerkt dat veelorganisaties die zich richten tot alleenstaanden te commercieel getint waren. Daarom ben ik zelfbegonnen met activiteiten te organiseren die ik leuk vond.
Ik ontmoette dan Nicole en zo is Oever ontstaan en in een stroomversnelling geraakt. Na een jaar telden we reeds 155 leden" aldus Pieter.
 
Het succes van Oever
 Het succes van Oever heeft verschillende oorzaken. In eerste instantie zijn er de talrijke echtscheidingen. "Maar anderzijds worden wij toch ook vaak aanbevolen door allerlei centra voor geestelijke gezondheid. Ook dokters en psychologen sturen hun patiënten soms naar ons", zo vervolgt Pieter. "De meerderheid van de leden woont in de streek Brasschaat-Ekeren-Merksem.
We focussen ons dan ook op het Antwerpse. Tachtig procent van onze activiteiten vinden plaats in Antwerpen en omgeving."
 
Het plafond nog niet bereikt
 Met een totaal van 1.500 leden is het plafond nog niet bereikt. "Maar het mag geen fabriek worden.
We hebben al aanvragen gekregen om plaatselijke afdelingen op te richten in West-Vlaanderen, en Limburg. In de praktijk is dat moeilijk te realiséren. Ik zou liever een eigen clubhuis vinden.
Dat is zeker geen overbodige luxe, als je bedenkt dat er gemiddeld meer dan zestig mensen naar ons tweewekelijks praatcafé komen", aldus Pieter, die er nog aan toevoegt dat de vzw wekelijks aan een gemiddelde van 15 activiteiten komt.
Het gebeurt natuurlijk geregeld dat twee Oever-leden een relatie starten of huwen. "We zien dan dat deze mensen minder frequent naar onze áctiviteiten komen, maar omdat ze een grote vriendenkring hebben opgebouwd, blijven ze toch wel contact houden", stelt Pieter nog.
De leden van Oever komen uit alle lagen van de bevolking: "We vormen dan ook geen elitair clubje", besluit Pieter.
www.oever.be
 
 Top
Laatste wijziging: 23/07/2007 07:34:02    
 

Oever ... connecting singles !     Oever-vzw op Facebook   Twitter