Persartikel van ZO 23/01/2005
Hier komt de "IK BEN VRIJ-ring"
 
 
 
Vrijgezellen zijn voortaan herkenbaar
 Het is net een trouwring, maar dan omgekeerd. Terwijl de trouwring vertelt dat je "bezet" bent, schreeuwt de single-ring dat je helemaal vrij en beschikbaar bent. Een maand na de lancering lopen er in ons land al 700 geringde vrijgezellen rond.
Stel: je bent single en ziet in de bus iemand die je wel ziet zitten. Hoe spreek je hem dan aan? En vooral: hoe vis je uit of hij ook vrij en ongebonden is? Eén antwoord: de ring voor singles. De ring is er in gouden of zilveren uitvoering, met meer of minder diamantbewerkingen, maar één ding is altijd goed zichtbaar: het single-embleem. Hét teken dat de drager "beschikbaar" is.
"Het single-kenmerk bestaat uit een strakke S-vorm met daarrond twee vlammen, symbool voor de spannende ontmoetingen die je als vrijgezel hebt. Het geheel is gevat in een cirkel die niet helemaal sluit. Dat toont dat er nog een deeltje ontbreekt, want dat is hoe de meeste singles hun situatie aanvoelen", zegt Lottie van Gerven van het bedrijf Single Codes.
 
 In 2004 was één op de drie Belgische huishoudens alleenstaand, dus de markt voor de vlammende ringen is op zijn minst behoorlijk te noemen. De single-ring komt oorspronkelijk overgewaaid uit Nederland, maar de Belgische singles zijn nu al een stuk enthousiaster dan onze noorderburen. "Ongeveer 65 procent van de bestellingen komt uit België", zegt Van Gerven.
"In Nederland horen we vaak: Meneer, hoeveel ringen heeft u al verkocht en hoe weet ik zeker dat het me succes gaat opleveren? Belgen lijken daareen stuk spontaner mee om te springen. De ringen zijn hier nu een maand op de markt en we hebben er al 700 verkocht."
Vrijgezel Jos Cautereels ziet zo een ring best zitten.
"De single-ring kan de drempel alleen maar verlagen.
Gedaan met dat stiekem gedoe."
 
Pampers in karretje
 "Ik heb nog geen single-ringen gezien", zegt Pieter Jacobs, iniatiefnemer van Oever, een activiteitenvereniging voor vrijgezellen. "Ik denk trouwens niet dat zo'n ring erg succesvol zou zijn. Het is geen opvallend teken, een goed zichtbare button zou voor meer herkenbaarheid zorgen."
Jos Cautereels, een programmeur uit Lint die al een tijdje single is ziet de ringen wel zitten. "Als je iemand tegenkomt in de supermarkt weet je nooit of die dame al bezet is. Natuurlijk kan je stiekem kijken of ze pampers in haar winkelkarretje laadt, maar dat is ook zo'n vreemde toestand. Nee, ik denk dat het een goede zaak zou zijn als vrijgezellen voor elkaar herkenbaar waren. Het kan de drempel alleen maar verlagen."
"De vraag blijft natuurlijk wie er precies in aanmerking komt voor de ring. Hoe definieer je "singles": zijn dat mensen die niet getrouwd zijn en niet samenwonen of mag je helemaal geen relatie hebben?" vraagt Pieter Jacobs zich af.
 
 Met andere woorden: gladde Don Juans kunen zich een single-ring aanschaffen en zo onwetende deernes in hun bed lokken. Of omgekeerd natuurlijk.
 
 Top
Laatste wijziging: 23/07/2007 07:27:44    
 

Smaak de zomer met Oever !     Oever-vzw op Facebook   Twitter